måndag 17 april 2023

Älskar mina lunchautomater till hästarna

 Alltså finns det något bättre än lunchautomater? Hästarna går nu ute dygnet om och vi har tillsammans riggat 2 foderhagar per flock. Så nu får hästarna käk vid 23-tiden, med hjälp av mekanisk timer (Feed-X) och sedan vid 6-tiden, med hjälp av batteritimer (Buffe-automat). 

Grindarna öppnas alltså vid dessa tider till samtliga hagar och resten av tiden får hästarna äta gräs - för det har börjat växa gräs nu. Varför dessa tider undrar ni kanske? Jo, det är som kallast på nätterna/morgonen så därför får de hösilage vid dessa tider.  Så den som har fodringspass för dagen kan dyka upp någon gång efter 12-tiden för att rigga alla automater och sedan är vi klara. 

Det är ju nu hästarna ska vara som smalast möjligast för att klara sommarbetet bra utan risker för fetma, fång och andra sjukdomar och jag kan lugnt säga att alla våra pållar är väldigt smala. 

Teo har fått vila en stund nu eftersom mitt fokus är lite splittrat. Jag vill vara med Ida eftersom hon inte mår så bra - eller hon är ju som vanligt, pigg och glad men man vet aldrig vad som händer efter veterinärbesöket den 25/4.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar