måndag 26 december 2022

Morgonridning och Husplanering

 Imorse var det min fodringsmorgon vilket innebär att jag tar ut hästarna, kollar vattnet i hagarna och eftersom det är röd dag = helg, så mockar jag även alla boxar och förbereder för insläppet. Jag är lite taggad nu på att fortsätta träna så Teo fick stanna kvar inne eftersom vi skulle träna lite ihop. Det blev en ganska lugn träning på ca 20 minuter på stor åttavolt eftersom ridvolten var isig och knögglig. Att den är isig är inga problem men när underlaget också är knöggligt så kommer broddarna inte ner i isen och vi halkade en hel del. Jag drog upp till parkeringen istället och red där. 

Sedan frågade jag en storhästryttare om hon ville prova vilket hon ville göra direkt, så vi bytte plats och så fick hon prova tölt för första gången i sitt liv. Det var väldigt roligt tyckte ryttarinnan. Teo skötte sig exemplariskt som alltid.


Och så var det husbygge då! Mitt kök är väldigt litet och eftersom jag lagar mer och mer mat så behövs en större frys och kyl. Det jag har nu är halv kyl och halv frys och jag noterar att båda två börjar bli lite trötta. De kyler inte riktigt som jag vill. Så! Istället för att köpa nya halvor vill jag få in helor och det är inte det enklaste i mitt kök. Så nu börjar jag på allvar planera en utbyggnad av huset. Jag har tak som sträcker sig en bra bit ut från huset på kortsidan, alltså 2 takstolar, så jag kan utöka huset med detta. Planen är alltså att utöka köket och samtidigt få en riktig hall - inte alls dumt. Det jag förlorar är min stora inglasade isolerade altan men jag kommer fortfarande ha en altan - dock lite mindre. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar