torsdag 27 maj 2021

Vila

 Det blev lite planerad vila för grabbarna under måndag, tisdag då Ida fick gå till tandläkaren i måndags och drog ut några tänder samt blev sydd i munnen. Det var planerat då när jag borstade hennes tänder i början av maj  noterade att en liten tand var lös. Dock trodde jag inte att ytterligare två tänder var lösa men det berättade veterinären för mig när de hade sövt, röntgat, rensat tandsten och tagit bort tänderna. Herrejösses!!  Veterinären sa dock att hennes mun var ovanligt fin för en sådan liten ras med den åldern (Ida är 9år)..  Det är bra att borsta tänderna på hunden och inte ge så mycket godis!!

Svullen och ynklig men sååå söt.. 

Så det blev Ida-stund hela måndagen, efter att veterinären ringde och sa "Du får komma hit, Ida är inte så glad".. Hon skrek, det hörde t om jag i telefon. Saknade matte, ville inte vara på läskigt ställe i bur. Ida har alltid varit matte-kär men det är klart, jag har inte tränat bort det så då får jag skylla mig själv lite. Hon kan nästan inte vara utan mig. Det pips och gnälls och skriks när jag är borta. När jag väl kom dit, satte mig ner med henne i famnen så tystnade hon och somnade nöjd över att matte var på plats.

Hela måndagskvällen satt jag med henne i famnen medan hon gnydde av både smärta, chock och lite egen självömkan. Tisdagen var bättre men hon var svullen i ansiktet och en smula låg, antagligen hade hon ont i munnen. Men oj vilken lyx hon fick!! Människo-mat!! Lyckan var stor när hon kände doften och ännu större när hon noterade att maten var till henne. Ida får nämligen inte äta hård mat tills stygn och sår har läkt i munnen.

Namn-namn.. Fiskbullar & Potatis.. Renslickat


Onsdagen var en regnig dag. Det regnade hela dagen.. Alla diken översvämmades, hagen blev en sjö och hästarna frös så de skakade. Eller nja, Teo hade bara burrat upp sig men Solfari är som sagt en riktig frysskit, så han frös så han skakade. Trots lätta vintertäcken på dem! De komma in (som vanligt) och äta massa hösilage och så på med fleece på båda så de blev riktigt varma.  Det händer att jag är så tacksam över att jag har valt att stå i ett stall där jag har box och igår var en sådan dag..  Nybäddat fick de också i boxarna.

Rosa Solfari..  


Sedan måste jag rida.. Teo har vilat 2 dagar och det är typ 1 dag för mycket så det var bara att sadla på och dra ut i regnet. Kan säga att det var en rätt rolig ridtur med lite översvämmade grusvägar så vi fick lite vattengympa längs vägen.


Det här var bara en liten snutt.. Vägen var rejält översvämmad på sina ställen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar