måndag 10 maj 2021

Vila, lättgödd

 Suck,  nu börjar det. Den infernaliska värmen!! Med det kommer gräset. Jag har knappt inget gräs i hagen men nog går Teo upp.. HUR SKA JAG LÖSA DET HÄR???

Jag skulle verkligen behöva 4 islandshästar eller ponnies till i denna hage så hästarna klarar sig men går inte upp i vikt. Det är väl ok att de går upp litegrann men eftersom hästarna redan nu börjar tjockna till så misstänker jag att det kommer bli värre.. mycket värre.

Stora hästar är uteslutna då hagen är för snål för dem och de skulle behöva stödfodra. 

Varje år så brukar folk ifrågasätta om våra hästar kommer klara sig i denna hage men varje år säger jag: "Det kommer bli för mycket bete".. Och varje år har jag rätt. Den enda gången betet var rätt ok var då det var supervarmt och då det brände gräset i varenda hage, då var det precis lagom.

Solfari behöver massa gräs då han växer och Teo behöver lite gräs. Jag vill att de ska vara tillsammans då de får så mycket utbyte av varandra men jag vet inte riktigt hur jag ska göra.. I nuläget är de i hagen i ca 9-10 timmar per dag och det är redan nu på tok för lång tid för Teo.. och på tok för kort tid för Solfari. Resten av tiden står de på box. Jag kan inte låta dem båda stå i snålhage för då kommer Teo slåss eftersom han då kommer vara hungrig.. Gahhh!! Att man aldrig kan vara nöjd.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar