fredag 30 oktober 2020

Stallhyra, inställt besök

 Det var inte så rolig dag igår.. Först och främst möttes man av ett meddelande på våran informationstavla i stallet att de kommer höja stallhyran med 250kr. Jag tycker väl det inte är så konstigt eftersom de inte har höjt stallhyran på hela den tiden jag har stått där (6 år) men det är aldrig kul med höjning, särskilt inte när man har 2 hästar. Dessutom gör vi rätt mycket i stallet själva och bekostar rätt mycket själva så det känns inte riktigt....rätt.. Men men, man har två val: Svälja och låta det vara som det är eller spotta ut och flytta. I nuläget väljer jag att stanna.  Men jag kan tänka mig att storhäststallet som redan har rätt svårt att få in nya inackorderingar lär få ännu svårare. 

Sedan kom nästa smäll.. Jag såg så mycket fram emot att få ta emot föräldrar, syrran och svåger hem till mig för en liten övernattning i helgen. Men så kom Krismyndigheten med nya "råd" (läs; krav).. 

"Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge."

 Vilket innebär att föräldrar som kommer från Uppsala län, syrra och svåger som kommer från Dalarnas län borde inte dyka upp hos mig som bor i Stockholms län. Mina föräldrar är inte purunga och pappa har en del hjärtbekymmer så det känns inte helt ok. Vi hade planerat lite mys utomhus, övernattning och så även en lite shopping i ett köpcentrum.. Men det är inte ok, jag vågar helt enkelt inte. Att de ska vara hos mig ute är ok men att övernatta i mitt lilla hus, där vi kommer tillbringa väldigt många timmar tillsammans, nope det är inte ok.

"Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras."

Så jag fick ställa in allt.. Jättetråkigt. Jag saknar er!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar