torsdag 15 oktober 2020

Vinterkläder

 Det börjar bli svalt ute och då blir jag alltid påmind om att se över min vintergarderob. I normala fall brukar jag vara rätt förberedd med vinterkläder men eftersom jag har använt samma kläder i flera år så har mina vinterkläder använts så mycket så de har börjat gå sönder. Min plan var i våras att inhandla nya kläder, vilket jag förstås inte har gjort. 

När man är i stallet så finns det EN sak jag hatar: Att frysa! Ska man vara i kalla stall hela kvällarna och rida ut så måste man ha bra kläder som tål rätt mycket. Det är allt från att kunna stå i stallet utan att frysa, skala av sig kläder när man blir varm och så ska de vara bekväma, lätta, hållbara, vatten(snö)tåliga och ventilerande utan att man blir nedkyld. Så hur hittar man kläder som inte gör att man känner sig som en michelin-gubbe men som gör att man håller sig varm?? 

Lager-på-lager är alltid bra. Jag brukar ha fleeceunderställ och förr i tiden gick jag med overall eller thermobyxor men jag gillar inte riktigt detta. Jag är av den mer kurviga typen och vill helst ha figurnära mjuka kläder som inte stretar emot när jag rör mig. Kjolar är riktigt trevligt, då kan man ha ridkläder under. Nuförtiden har det blivit poppis med de här långa kapporna - vilket är en kombination av kjol och jacka, vilket inte är helt dumt eftersom benen hålls varma utan att vara inspärrade. Det som är lite jobbigt dock med kapporna är ju att man vill inte ha för stora storlekar - vilket krävs när man vill ha massa tröjor på sig under - för har man en lite större storlek än normalt så ser allt så plufsigt ut. 

Väst är något jag älskar! Då är armarna fria men kroppen varm. Dock krävs det då bra material under västen så man inte blir totalt blöt om det skulle regna/snöa.. Nuförtiden verkar västarna bara vara av det där lätta materialet och det funkar inte när det är -30 grader ute. 

Näe, jag ska nog prova kappa det här året.. Så får vi se om den fungerar bra. Sedan ska jag nog satsa på lite varmare fleece under plus polotröja.. Och så underställ i fleece.. 

Sen var det detta med skor.. Jag äter skor!! Alla skor jag köper går sönder efter typ 1 säsong, vet inte riktigt vad jag gör men de går oftast sönder där tårna möter foten, i böjen. Jag fullkomligt älskar Mountain Horse Rimfrost men det verkar som om de flesta butikerna har slutat sälja dessa. Dessa skor var de enda skorna som jag lyckades ha varma fötter hela tiden. Jag har provat en hel del andra skor men jag fryser om tårna varenda gång.. Spelar ingen roll hur många sulor jag har eller varianter av strumpor.. Det blir ändå svinkallt. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar