måndag 9 december 2019

Skritt, Stallvisning, Tvätta

Min stallkompis hästar fick sig en genomkörare av en hästfysioterapeut förra veckan och tyvärr visade det sig att en av hästarna hade gaffelbands-inflammation i fästet uppe vid knät. I normala fall upptäcker man detta via ultraljud men den här terapeuten har sett så många hästar och känner igen symptomen, så från och med i torsdags så ordinerades skritt 20-40min per dag på hårt, rakt underlag och voltaren på skadan.

Det här känner jag igen sedan Brana-tiden så självklart skrittar jag ut med min kompis, för när jag hade skadad häst så skrittade min förra stallkompis med mig i ur och skur  så självklart gör jag samma sak åt någon annan såsom någon gjorde åt mig. Lite som att "skicka kramen vidare".. Jag minns så väl hur jobbigt det var att rehaba hästen och att ha en god kompis som stöttar en gör så enormt mycket!
 Så jag har skrittat både lördag och söndag morgon med min stallkompis - skönt väder, härligt att möta morgonen på hästryggen..

Vi har visat stallet också åt en potentiell stallkamrat men vi kände att det kommer nog inte fungera, så till denna person har vi idag tackat nej. Det är viktigt att det ska kännas bra både för oss som redan finns i stallet, likaså för den som kommer in till oss och det allra viktigaste är ju för hästen. Jag tror inte jag tänkte riktigt med att söka efter hingstar då det krävs så enormt mycket för oss att ta emot en fullvuxen hingst.  Teo är redan som en hingst trots att han är valack och min ena stallkompis häst är också lite hingstig.. Sedan kommer då min unghingst Solfari i slutet av april.. Vad tänkte jag på?! Ska vi ha 4 små hagar i denna rätt lilla hage?? Näe, det går inte.

Sedan har jag äntligen kunnat tvätta!! Min tvättmaskin-slang pajade för 2 veckor sedan och jag har i ärlighetens namn inte orkat köpa en ny.. Vilket har gjort att tvätten har byggt på sig.. Igår blev det stora tvättardagen. Tror att det sammanlagt blev 6 tvättlass, allt från fleecetäcken till lakan till mina kläder. Ohh, så skönt det var att få tömd tvättkorg.


1 kommentar:

  1. Fint att stötta kompisen. Och så är ju skritt underskattat.

    SvaraRadera