torsdag 8 augusti 2019

Kvällsritt & Stall-energi

Jamen vi tog en kvällsrunda också med mina stallkamrater. Så otroligt roligt vi har i stallet - vi skrattar typ varenda dag och ett riktigt tjatter kan det bli ibland.

Det är något som är väldigt viktigt i vår lilla stalldel - att vi har KUL och laddar våra kroppar med POSITIV ENERGI!  Det kan jag lova att vi gör, nästan varje dag.

Visst, det ÄR tråkigt att Teo inte kan gå med flocken (just nu) och visst det är jobbigt när det är varmt och massa insekter men vad gör det när vi har så roligt tillsammans.

Jag tycker att det är viktigt med att ha glädje i stall. Många stall har väldigt många konflikter (ofta kollektiva stall) och det kan skapa en väldigt otrevlig miljö. Folk som går och viskar, smyger, pysslar/tisslar och tasslar.
Stall har alltid olika typer av folk, det finns de som är ordningsamma, de som är lite mer röriga och de som skapar samhörighet och de som gillar att vara ensamma. Det är oftast kvinnfolk också, vilket antagligen också skapar denna osämja då kvinnor är väldigt duktiga på att hålla det mesta inom sig och småsnacka/"diskutera" allt med alla för att skapa en relation samt modet att protestera - men det gör man inte förrän man har en hel folkmassa bakom sig. Men är det så viktigt att alltid få rätt? Att alltid "vinna"? Att alltid prioritera sin häst framför alla andras? Nej, inte enligt mig.

Min stallkompis och jag fördelen med att vi är väldigt lika, vi är spikraka, tar en diskussion direkt öppet och med bra grund före det blir till något infekterat. Vi helt enkelt sätter oss ner och reder ut det vi inte har förstått tills vi båda är överens. Vi vet också att ingen av oss vill ha bråk, båda vill ha det rättvist och båda främjar glädjen som högsta prio och alla hästars bästa (inte bara sin egna).  Det är också en stor fördel att vi bara är 2 personer, vi är också väldigt lika när det gäller styrka och vilja.

Så det är lite skönt att vi båda (snart - nåja)  har 2 hästar var i stallet. För då är vårt lilla stall nästan fullt. Jo men visst - det var en tjej som kanske ska flytta in men det verkar som om hennes planer förändras så hon kanske inte alls kommer..  Hon verkar väldigt trevlig så det skulle inte göra ngt om hon kommer..2 kommentarer:

  1. Håller helt med, den sociala biten med att ha häst är jätteviktig. Jag har haft sådan tur med alla två stall som jag och min häst stått i att jag börjat tänka att det kanske är en myt vi kvinnor sprider om oss själva, det där med att vi inte kan hålla sams och att vi hellre skvallrar än reder ut. Men det kanske är vanligare än jag tror.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland tror jag det har med åldern att göra. Jag kunde nog vara rätt jobbigt när jag var ung men numera (på väg mot 47) så är jag mer tolerant. Dessutom om stall har många olika åldrar tror jag det är lugnare. Men jorå - jag har stått i riktigt skitsnackande stall ;-)

      Radera