måndag 11 juni 2018

Städa stallet

Jag och min stallkompis hade planerat städning av vårt lilla stall i helgen som var. Det var planerat för några månader sedan och vi har förberett oss väl. Så, i lördags morse dök jag upp i stallet vid 6-tiden, släppte ut hästarna och började tömma mina boxar.

Desto värre pajade propparna hela tiden i stallet, det var tydligen kortis i proppskåpet efter att elektrikern hade kollat på eftermiddagen, så vi fick städa i mörker eftersom vi inte har så många fönster i vår lilla stalldel.. Men vad gör det?! Det är bara att städa ändå.

Så vi tömde våra boxar, tog ut alla våra saker, skruvade ner allt och så började vi feja. Tyvärr kan man inte använda högtryckstvätt eller blaska med för mycket vatten i vår lilla stalldel eftersom vi inte har något avlopp i den delen och vi kan inte sopa ut vattnet eftersom vår del har bilat golv så det är en kant upp till stora stallet. Så det blir hederliga skurborsten och hink.
Men vi körde på!! Bjälkar putsades, väggar skrubbades och allt i hela stallet fick sig en rejäl genomgång.

Ponnyn skulle byta box också så boxdörrar flyttades så att ponny kan sticka ut huvudet ur boxdörren, B-ponny i storhästbox funkar inte riktigt med dörrarna.

Efter ca 10timmar, inkl 1 timmes pizza-paus, var vi helt klara med. Stallet är nu skrubbat, virkonat, kalkat, påfyllt med nytt strö, organiserat, foderkammaren iordningställd, höboxen justerad och hela stallet luktar och känns rent. Underbar känsla!!

Sedan var det ridning som stod på schemat och vi tog en liten runda, eller rätt rejäl faktiskt, på grusvägen vid 19:30 ungefär. Varmt som attan, mygg som tusan och helt underbart. Teo kändes finfin..

Bara 5 dagar kvar till tävling...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar