torsdag 1 december 2016

Min sadel glider framåt

När jag köpte Teo så satt min sadel som en smäck på honom. Samma sadel som jag har använt till Brana, en Eques Sella. Den satt där den satt och rörde sig inte mycket men han var väldigt smal när jag köpte honom och kanske inte så musklad..

Men nu, har sadeln börjat glida framåt.. och väldigt mycket framåt. Han har vuxit på höjden och jag tror även på bredden och jag har bytt kopparjärn en gång till större storlek men det känns som om den behöver bytas igen. Jag är sannerligen ingen sadelexpert, verkligen inte och jag kan inte så mycket om hur en sadel ska ligga på hästen. Jag går efter känsla och den här sadeln verkar ligga bra på honom, jämt fram och bak men den trycker som sagt lite där framtill.  Så, jag tror jag måste gå upp några storlekar på kopparjärn. Det här är en stor kille med massa rörelse och jag tror han kräver en smula vidare järn.

Jag vill verkligen inte köpa ny sadel för det är så dyrt med sadlar men om den nu sitter dåligt så blir det väl byte. Men vi börjar med nytt kopparjärn så får vi se..

Måste bara reda ut först vilket kopparjärn jag har..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar