tisdag 5 juli 2016

Broms!! Broms broms broms

Eftersom jag är ganska förkyld just nu, har ont i lederna, hostar, känner mig lite allmänt uschlig - så blev det en grusvägsridning igår, för enkelhetens skull.. Lätt att bara "åka" rakt fram och inte bekymra sig så mycket för något..

Det skulle jag aldrig ha gjort! För så mycket broms det var på vägen!! Det är nu de har kommit, de elaka små och stora bromsarna. Förra året märkte vi knappt av dem men det här året känns det som att det är miljoner med bromsar.  Så turen blev kort och snabb.. Lika bra det eftersom jag ändå mår ganska dåligt. Hädanefter blir det ridvolten..bara..

Kjartan & Brana fick nu på sig full mundering så att de slipper de ettrigaste attackerna i hagen.

Så här såg Kjartan ut i full ridmundering på somrarna när mamma red lite fler långturer. Han HATAR bromsar och bockar, slänger sig ner på backen för att bli av med dem.. Med det här på sig så är han som en normal häst.. även om det inte ser ut så.. 

Det finns de här bromsfällorna. Ni vet, de man kan köpa på t ex Granngården för ca 1800kr. Jag har aldrig trott de har fungerat men tydligen funkar de eftersom alla är så nöjda med dem.. Men att köpa en sådan för 1800kr.. nääää...
 Jag fick faktiskt ett tips på hur man kan göra en själv för under 500kr..  Man tar en gymboll (pilatesboll) och sedan ett lakan eller något och så ståltråd eller dylikt plus en burk.. Och så mekar man ihop detta så det blir som en bromsfälla.. Man plagierar själva idén men till mycket billigare peng. Så jag kanske ska ta och prova det??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar