måndag 4 juli 2016

Att vara mitt i skadan..

Det är många som kommenterar att jag "måste ha det kämpigt" med min häst eftersom det är så många skador och så mycket skötsel. Jag tänker faktiskt inte på det. För mig är det samma rutiner som alltid:

  • Släppa ut hästar
  • Fodra, vattna
  • Mocka
  • Ta in hästar
  • Borsta
  • Rida
  • Ev.fodra
Men det är klart. Eftersom jag är mitt i skadorna så tänker jag inte på hur mycket tid jag lägger ner på själva skadan. Det är lindning, speciella krav på hage, ridning, miljön och så mängden skötsel. Min häst har nog aldrig varit så borstad som hon är nu. 

Vi har kommit varandra närmare, även om jag säger annat. Hon gnäggar åt mig, följer mig med blicken när jag går från hagen. Hummar när hon ser mig komma på eftermiddagarna

Hur många av er har t ex er häst broddad nu? Jag måste brodda på och av min häst eftersom när det regnar blir det lite halt i hagen och hon får inte halka. 

Hur många av er lindar er hästs ben varje kväll med stallbandage? Jajamensan, jag gör det - varje kväll lindas min lilla dam på alla 4 ben för att de ska vara fräscha dagen efter. Jag har provat med back-on-track bandage men de ger för mycket effekt eller sluter inte om benen lika bra så hon blir svullen.. lindor är bäst. 

Hur många av er bygger om hagen var och varannan vecka? Japp, jag gör det. Antingen så är det för ojämnt eller för lite gräs eller för mycket gräs, eller för mycket rörelse runt hagen eller för lite rörelse runt hagen.. Eller så är det för svårmanövrerat till och från hagen..  Har blivit expert på att bygga hage fort numera.. 

Hur många av er skippar semester, sovmornar på helgerna, utflykter och andra roliga händelser - pga att hästen behöver ses över morgon och kväll?? Japp, det gör jag. Visst gillar jag att vara i stallet men ibland skulle det vara skönt att kunna åka till t ex syrran en hel helg och inte bekymra sig över hästarna. Jag har inte varit bortrest på över 1 år nu (om det inte är 2 år)  inte ens en liten helg.. 

Så ja, jag kanske har det kämpigt med min lilla dam just nu. Men det är inget jag märker av eftersom jag är mitt i det hela. Jag får lite tunnelseende ibland och då är det bra med vänner som säger till mig att "måste du verkligen vara där både morgon och kväll?"..  Nej, det måste jag ju inte - jag har en stallkompis som tar ena passet. Hästen dör inte heller av att inte ridas en dag, den dör inte heller av att vara ute ett dygn.. eller två dygn.. 

Jag är också ett kontrollfreak så att släppa på kontrollen av min häst.. Är inte så enkelt som det låter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar