torsdag 23 oktober 2014

Hönsmamma?? Jomenvisst..

Nu är broddarna PÅ för Brana. Även om vi inte har någon snö, trots att det snöade 3 sekunder igår hemma, och även om deras hage ser ut som en härlig grön äng så åkte broddarna på. Jag tror att broddarna hjälper till lite när det gäller halkan i gröngräset, så hon inte glider så mycket.

Dessutom fortsätter jag med kylleran på både fram och bak numera, bara för att kyla benen och hålla dem så fräscha som jag kan.
Täcket, regntäcke är på än så länge, då det regnar av och till och skjulet är inte uppe ännu. Så fort skjulet kommer upp kanske jag ändrar mig lite men i nuläget får täcken vara på! Regntäcke med fleece.

Jag har pysslat med hästar i minst 30 år, ägt 3 stora hästar, ägnat mig åt fälttävlan, hoppning, dressyr, distans samt ägt 4 islandshästar, tränat minst 10 andra islandshästar och har haft 1 enda skada under dessa år på mitt ädla fullblod, kotledsinflammation.
Jag har nog aldrig varit så här "hönsig" tidigare men med Brana så är jag värsta hönsmamman. Men nu är hon min enda tävlingshäst, denna vackra varelse som jag tror kan ta mig vidare på tävlingsbanorna, så det är väl inte undra på att jag vårdar henne ömt? Dessutom är hon perfekt för mig då hon passar mig med sitt temperament, sina gångarter och sin starka vilja, kraft - både psykiskt som fysiskt.

Det här är nog en häst jag inte kan tänka mig att sälja.. inte ens för mycket pengar då hon har krupit in i mitt hjärta och lär nog stanna där för alltid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar