tisdag 28 maj 2024

Veterinär och Fång

 Vi hade veterinär över till stallet igår kväll då en av hästarna mådde dåligt. Inget allvarligt, en sparkskada som gjorde att hans temp, humör och slemhinnor skiftade rätt kraftigt. Men han är gammal hästen och därför var vi lite extra vaksamma. Veterinär tog blodprov och gav honom lite metacam och vi fick svaren rätt sent på kvällen och blodproven visade en perfekt häst med god hälsa. Så det var sparkskadan som gjorde honom smärtpåverkad och vi tror han hade fått denna spark dagen före eftersom jag noterade hans humör på morgonen dagen efter. 

Men jag passade på att fråga veterinären om fång. Alltså bara en enkel fråga: Är det många hästar som får fång just nu?  Och fick svaret: JA! Det är jättemånga hästar som behandlas för fång just nu.

Detta kändes skönt för jag hade lite betessnack i veckan med hela stallet om var hästarna ska gå för stunden. Alla vill ha dem kvar i befintliga hagar då samtliga hästar är lite runda - det kändes jättebra att få bekräftelse från en veterinär att vår känsla och vår tanke var rätt i stallet. De ska inte byta bete och de ska gå kvar ett bra tag i dessa hagar då fång är lätt att få just nu. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar