onsdag 20 april 2022

Ljus, ridning, utehästar, mekanisk grind

Förra veckan hände det en riktig förändring med tanke på vädret. Från snöstorm till underbart vackert vårväder som ledde till att mina två grabbar får numera vara ute dygnet om. Jag har mekat till så mina automater sköter nattfodring och morgonfodring, något mer foder behöver de inte då gräset växer så det knakar i hagen. 

Den ena automaten, inköpt på Feed-X, är en mekanisk "äggklocka" (heter TG-1 12h) som man kan ställa så den öppnas inom 12h. Jag ställer den så den öppnas klockan 24:00 på nätterna. På den finns en vanlig enkel resårgrind som då automaten bara släpper taget om. Denna automat måste ställas varje dag.

Den andra automaten är en batteri-automat (inköpt hos Buffeautomat) som man ställer in en gång och sedan behöver man bara haka på grinden varje dag (utan inställning av tid) för att den sedan ska släppa taget om grinden på utsatt tid. Denna har jag ställt in så den släpper taget om grinden vid 06:00 på morgonen.  Så nu behöver jag egentligen bara vara i stallet en gång om dagen för att rigga käk i hagarna till hästarna, underbart härligt. 


Rider Teo gör jag vilket går bra men nog märks det att han går ute. Lite slöare, lite tröttare och lite "blaha" på att jobba. Men det brukar bara vara så här en stund och sedan blir han som vanlig igen.

Solfari jobbar jag vidare på men det har gått lite långsamt eftersom jag själv har haft ryggbekymmer. Nu börjar det äntligen bli bättre så vi får se hur planen med honom fortlöper. Jag har nästan suttit på honom men jag har (som alltid) inte bråttom med något. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar