torsdag 17 februari 2022

Solfari träning

 Det har varit lite si och så med Solfaris träning nu i februari, mestadels pga att det har varit ishalt överallt och även om han har broddar så vill jag inte riskera för mycket OM han skulle bralla iväg. 

Vi har dock tränat en del men mestadels repetition från föregående år, dvs lite lätt longering, "hej, det här är jag och jag vill gärna att du lyssnar på mig" och lite spänn runt magen. Allt detta har gått bra. Jag tänkte att nu ska vi nog börja på lite mer allvar. 

Så jag började med longering för att jag har noterat att han har mycket spring i benen och behöver nog få sträcka på sig lite och med tanke på att ridvolten för en gång skull var isfri (wohooo) så tänkte jag att en longering vore nog inte dumt.. 

Snacka om att han ville sträcka på benen. Det travades som aldrig förr, dundrades upp i galopp med flera bockserier och så över till flygande pass för att avsluta med lite tölt. Om jag tvekade på gångarterna förut så behöver jag inte tveka längre, han har dem alla. Och vilket förbaskat steg han har!!! Och den energin! Ska bli intressant att rida och se hur ofta vi kommer flänga runt de första gångerna. Säkerhetsväst måste införskaffas noterade jag. 

Tänkte filma lite men jag kunde inte släppa mina händer från linan, för då hade det blivit stökigt. Jag får visa när det är lite ljusare ute.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar