tisdag 8 juni 2021

Trötta killar & Sommarstäd

 Grabbarna fick komma in en stund på eftermiddagen och de var tydligen otroligt trötta för båda gick och la sig och sov ca 1.5 timme i boxarna. Jag själv fick roa mig så gott jag kunde med att vara tyst i mitt lilla stall eller stå och snacka med polarna i storhäststallet. Så jag valde att umgås med storhästfolket, alltid lika roligt. Mycket skratt, många historier och massa snack.

Skåpen har jag städat rent så nu är det så fint i båda skåpen, jag har tagit hem en massa hästtäcken som ska lagas, tvättas och impregneras. Allt läder är smörjt och rengjort. Så snart är jag redo för vintern igen!

Nu är det "bara" stallet som ska städas. Blir lite annorlunda detta år eftersom gården har skarpt sagt ifrån med att vi inte får använda högtryck/ångtvätt eller vattenslang på väggarna, alltså inget rinnande vatten på väggar eller tak. Vi får bara använda skurborste och torka av väggarna.. Lite knasigt kan jag tycka eftersom stall behöver städas ordentligt men jag får trösta mig med det faktum att förra året blev stallet rejält avtvättat med högtryckstvätt och virkon. Detta år blir det dammsugning av hela stallet och så lite lätt avtorkning. Men virkon lär jag köra med, bra att döda allt som sitter i väggarna.

Hagarna är så preppade så dem behöver jag inte göra något med förutom att bygga ihop 2 nya isolerade vattenbaljor samt sätta plåt på vårt lilla förvaringskjul vi har nere vid hagen. 

Detta år har vi även beställt hösilage från en annan bonde än gårdens. Detta gör vi mycket för att en av hästarna i hagen behöver lågsocker-foder samt att grovfodret från gården inte riktigt passar våra hästar. Så 7 ton fyrkantsbalar kommer i september.. Ska bli riktigt intressant att se om hästarna ändrar kroppsform.

Efter att grabbarna hade sovit sina 1.5 timme så borstade jag av Teo, sadlade, tränsade och tränade en stund på ridvolten. Han gick bra men det märks att han behöver skos. Han är riktigt känslig på det här med storleken på hovarna. Nyskodd funkar inte och inte i slutet av skoning heller. Han blir lite seg i fötterna, ibland travtaktig. Vi behöver hovar som är ca 2-4 veckor gamla om det ska bli perfekt. Svettiga och trötta men energiska, gick vi upp till stallet, spolade av oss, fick vila en liten stund i boxen och så ut i hagen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar