tisdag 22 juni 2021

Tidiga morgonpass

 Ni som känner mig vet att jag inte uppskattar sommaren på samma sätt som andra gör. Jag tycker det är för varmt, för mycket insekter, för mycket gräs i hagen, för hårt på grusvägarna.. Men å andra sidan är det mindre trafik på vägarna (för alla har ju semester) och det är ett lite lugnare tempo (dock inte hos mig eftersom jag måste göra massvis hemma under de korta varma månaderna). 

Eftersom jag fortfarande vill träna min häst och då kvällarna ofta är knallvarma så väljer jag att rida på morgonen.. väldigt tidigt på morgonen. Typ 05:30. Vilket innebär att jag går upp 04:15 varje dag, slänger på mig hästkläderna och åker till stallet. Släpper ut en häst som står inne på nätterna, tar in Teo, sadlar, tränsar och drar ut på ridtur. 



Tränar mestadels på ridvolten men det händer att jag även rider ut. Efter ungefär 30-45 minuter har jag ridit klart, då är både Teo och jag svettiga och han duschas av, släpps ut i hagen igen och sedan tar jag en dusch - i vattenspiltan förstås.. Sätter på mig rena kläder och åker till jobbet och jobbar mina 8-10 timmar per dag för att sedan åka direkt hem. 



Jag brukar börja med detta när temperaturen stiger över 25grader och i söndags så började detta. Så varje morgon har jag då ridit, massa träning på volten. Gått riktigt bra! Teo är visserligen inte den bästa hästen att träna på morgon (han gillar mer kvällsträning) men det går hyfsat bra. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar