tisdag 13 april 2021

Ridning och bajs

 Igår blev en riktig träningskväll. Teo fick jobba hårt, dels på volten en stund men han kändes seg, omotiverad men ändå pigg. Konstig känsla. Men! Hästarna fick dra ut på grusvägen istället eftersom det kändes segt på ridvolten och vi jobbade på kort tempo tölt med aktiva bakben. Red upp till vår s.k ovalbana i skogen där vi fortsatte jobba men Teo kändes styv och lite grisepassig(?). Efter lite korrigering av sadel och annat så fortsatte jag och det fungerade lite bättre.

Börjar undra om han får för mycket socker i sig?? Han äter ändå rätt mycket gräs nuförtiden samt en rätt rejäl dos havre och betfor (det sistnämnda för att få lite mer sprutt i honom). Jag ska prova och ta bort all kraftfoder, hästar behöver egentligen bara grovfoder och så får vi se om det underlättar det hela.

Bajs ja. Idag var den stora bajsplockardagen då vi tänkte matcha in veterinärbesöket på fredag med en liten avmaskningskur, om det nu behövs. Så vi plockade bajs i dag som vi skickade in på analys idag och så hoppas vi att hästarna har så lågt antal EPG (egg per gram) men OM någon skulle ha mycket och behöver avmaskning så kan vi be om ett recept av veterinär på fredag.

Fredagsveterinären..kastration. Det går inte en minut nu när jag jag inte tänker på kastreringen. Är det klokt? Ska jag göra det? Kanske jag borde vänta? Men varje gång jag ställer mig bredvid Solfari och ser hur liten han är så tänker jag: Nej, jag ska kastrera. Men jag funderar och tänker igenom det hela ordentligt eftersom det här ingreppet går inte att ångra senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar