måndag 3 augusti 2020

Vila

Rätt tråkigt att Teo har tappat en sko och i normala fall skulle jag kunna slå på en sko men Teo har rätt tunna hovväggar och är rätt ömfotad så jag vågar helt enkelt inte. Så det blev till att packa in hoven i ngt mjukt klistermaterial (fick av hovis tidigare om något sånt här skulle hända) och så vetflex plus silvertejp.. Silvertejp - bästa grejen faktiskt. 

Annars har det flutit på under helgen. Jag har kommit dit på mornarna, släppt ut mina killar, mockat, riggat boxen med käk - de står inne eftersom Teos sko är borta och jag vill att hoven ska vila så  mycket som möjligt samt att jag inte vill starta ett gnäggeko över hela gården när han hojtar efter flickor, vänner och annat - sedan har jag åkt dit på kvällen för att ta in dem. Det funkar bra med stoet bredvid Solfari, efter lite mekande mellan boxarna, vi täckte väggen mellan dem. 

Flyttat hagen lite så mina killar har lite mindre hage i den vanliga hagen, det ska vara rättvist mellan båda flockarna!  Nu har alla killar ungefär lika stora hagar. Passade på att kolla hela hagen efter farliga växter (hittade några stånds som jag snabbt tog bort) och noterade att hela hagen är tom på käk, det är bara ogräs kvar. Så ikväll blir det väl till att öppna bakre delen så de får lite käk. Teo behöver inge käk men Solfari som växer behöver mat, så jag får helt enkelt acceptera läget med att Teo är lite tjock. 

På dagarna har jag bara slöat hemma med Ida - rätt skönt det också ibland och hon behöver lite kärlek, omvårdnad, även om hon hänger med överallt, så är det inte samma sak som att leka, klappa och vara tillsammans bara hon och jag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar