tisdag 11 augusti 2020

Raka, ridning

 Tror jag verkligen börjar komma igång nu med träningen, kan det bero på att det börjar bli svalare?? Jo jag tror nog det. 

Igår drog jag och stallkompis ut på en lite lättare runda, alltså grusväg tur och retur samt vallen tur och retur - tillräckligt för att höja pulsen och bli svettiga. Teo var lite trött så jag kände att det fick vara bra med en lättare runda. 

Något som nästan alltid sker när Teo börjar sätta päls är att det kliar överallt på honom. Han är jättestövig under pälsen, detta verkar klia något så otroligt och det samlas stövklumpar som senare blir hårda knölar vilket i sin tur leder till små sår, så jag brukar faktiskt raka honom rätt tidigt men så här tidigt som det blev nu har jag nog aldrig gjort. För efter ridningen så blev han rakad, helrakning förstås..  Han hade så tjock och tät päls på rumpan och det var så mycket stöv och annat under pälsen så det var verkligen hög tid för att raka. Han njöt av varenda drag jag gjorde med rakmaskinen över huden och ville hjälpa till hela tiden. 

Så det blev en liten beskedlig hög av päls under honom och så blev han så där glänsande svart, nåja efter en viss tids borstning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar