måndag 31 augusti 2020

Tempo, svullet ben

 Tjohooo vilket tempo det har varit på ridningen i helgen!! Underbara grusväg som vi har ridit på, fullt fräs i trav och galopp från stallet och tölt, ökat+kort tempo, hemåt. Superkul..

Mindre kul var det på söndagsmorgonen när jag noterade att Teo hade svullet framben. Jag tror det beror på att det har kommit massa knott och de har bitit honom i karleden som då har blivit lite skorpig. Då har jag varit snabb och petat bort skorporna kvällen före och så blev han jättesvullen. Skulle inte ha pillat bort skorporna så här i efterhand men nu är det gjort. Så det blev en lugn ridtur på söndagsmorgonen i skritt för att öka blodcirkulationen i benet. Han var ohalt men väldigt svullen, dock minskade svullnaden efter skrittrundan.

På kvällen, efter hagvistelse, var benet mycket bättre så då drog jag ut på en rakabajsar-runda på grusvägen igen. Är man ohalt, ömmar inte och svullnaden är borta - då kan man rida för det är bara bra för benet, är min filosofi.  Kylde ner hela benet med kylgelé på natten.

Imorse när jag kom till stallet var benet mindre svullet än söndagsmorgonen men ändå svullet. Så jag gick ner med honom till ridvolten och longerade lite kvickt. Nja, nu ömmar han rätt rejält i karleden vid tryck och är så pass svullen så det stör rörelsemönsret. Jag tror dock det kommer bli bättre efter en dag i hagen men ikväll tänker jag tvätta karlederna med hibiskrub och sedan får vi se. En liten promenad kan inte skada. Jag får väl behandla det som mugg och se om det blir bättre.. Är han fortfarande varm och svullen om 3 dagar eller förvärras inom kort så får jag nog tillkalla veterinär. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar