torsdag 30 juli 2020

Trött Teo

Teo är riktigt trött nu.. Han fäller, är dessutom en smula tjock och så tror jag det här skiftande vädret samt att det börjar bli mörkare gör att han blir tröttare. Det är ganska motigt när jag rider, han vill inte riktigt och håller på energin. 
Hans skor glappar en hel del också.. De glappar för att han har nya sulor i skorna, silikonsulor, vilket gör att hoven rör sig lite mer vid nedslag men också är han nöjdare med skorna och tar ut steget mer vilket gör att hovarna (skorna) rör sig mer. Visst jag skulle kunna sömma om men han har haft såna problem med sina hovar och hovväggar (för nära sömmarna) så jag vågar helt enkelt inte. Jag ringde in hosvis istället så han kommer nästa torsdag..

Igår red vi en sväng men det blev en kort sväng på 30 minuter eftersom alla hästar är rätt trötta och sedan fick mina två ta en paus i boxen. Solfari låg och sov från det han kom in tills de skulle ut, ungefär 3 timmar. Teo gick också och la sig efter ridningen. Jag tror de ska få sova inne i natt..

Tidigare år har mina hästar fått börja sova inne i slutet av augusti/början av september men vi får se. Kanske kommer de in lite tidigare detta år. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar