söndag 1 september 2019

Semester snart slut..

Min 3 veckors semester är snart slut. Jag brukar ta semester från onsdag-onsdag och det är likadant det här året, så jag börjar jobba på torsdag.  Underbart att starta med kort vecka..

Det har varit en lång semester enligt mig. Massa saker gjorda och uppfräschning av huset har också skett, som planerat. En sak som jag ofta gör är att jag går helt enkelt offline med mobilen - jag stänger av mobildatan och väljer när jag vill vara online. Riktigt skönt att inte vara "inne i mobilen" hela tiden och jag lär nog fortsätta med detta. Alltför många "pling" i mobilen från olika typer av meddelanden, inte sms eller telefonsamtal, utan det är snapchat, messinger, facebook, instagram osv. Nu har det varit tyst.. Underbart tyst.

Det blev snabbt påfyllning i vårt stall också, bara stora hästar men folket började snegla på de tomma boxarna i vår lilla kanal också (där det bara är islandhästar) så jag fick panik och hyr numera även den tomma boxen bredvid Teo. Den box som Kjartan stod i och den box jag tänkte ha Solfari.. Men om någon hyr den så kanske jag inte får plats med Solfari, så nu hyrde jag den. Fördelen är dock att jag har rätt till ett skåp till i sadelkammaren samt 2 sadelhängare, 2 tränshängare. Rätt skönt att få bort alla hästsaker hemifrån.
Vår lilla box, där ca 138cm häst kan stå lär nog snart också försvinna till storhästarna, fast då till en ponny... OM det inte är så att någon islandshäst-ägare får för sig att flytta till oss ganska omgående - för då får den hästen förtur till oss.

Annars har vi det bra i stallet. Våra hästar gå ute dygnet om än så länge, 2 valacker i en stor hage fast i en ganska mager del med tillgång till kraftigare bete vid behov och så min lille Teo som också har sin hage som är ganska mager och tillgång till kraftigare bete om jag känner för det.
Båda "flockarna" har varsina lunchhagar och vattenbaljor, isolerade som oisolerade. Jag misstänker att våra hästar lär gå ute till typ november - om jag nu inte väljer att ha Teo inne men de andra två kommer vara ute länge.

Än så länge semester men snart börjar jobbet igen.. Ska bli skönt att komma in i rytm igen.

1 kommentar:

  1. Smart att börja och sluta semestern med kortvecka! Ska försöka göra det nästa år. Själv firade jag in hösten med en tolvtimmars arbetsdag i en femdagarsvecka. Wohoooo!

    SvaraRadera