måndag 31 augusti 2015

Brana är 100% igång

Det är många som frågar, särskilt på tävlingar.. "Är Brana frisk nu?".. "Hur ÄR det med Brana?"
Trevligt att få höra att så många intresserar sig och jag kan med glädje säga att Brana är 100% frisk och helt igång med träningen. Jag rider som vanligt, tränar som vanligt - det enda som skiljer från förr och nu är att att jag är mer noggrann med att kyla benen efter ridning.

Filmen är från maj detta år..  om ni undrar vad jag har framför mitt huvud så är det lilla Ida som sitter instoppad i jackan


Jag har varit på 2 rörelsekontroller, den första i maj då vi skulle på återbesök och den andra nu i augusti och då var det endast för att kontrollera att allt var ok efter igångsättning. Båda gångerna var hon klarmarkerad - alltså helt ohalt och fräsch i benen. Nu kanske en del tycker att jag sätter igång lite för hårt med Brana men kom ihåg att jag har faktiskt skrittat sedan oktober förra året, hon har gått ute i hage dygnet om hela tiden och i januari detta år blev det "powerwalk" ca 1 timme varje dag med mig sittandes på henne. Så nog har vi tränat alltid. 

Sedan maj månad har jag skrittat, töltat, travat och det lär jag nog fortsätta med ett bra tag. Vi tempoväxlar lite i alla gångarter och lägger in lite galopp ibland men mestadels håller vi oss till kort tölt samt arbetstrav.. Nu är det form, bärighet, kondition och jag hoppas vi håller oss tillräckligt fräscha för att kunna tävla i maj 2016 eller kanske tidigare.. 

1 kommentar:

  1. Härligt att höra. Önskar dig en härlig träningsvinter men trevliga mål nästa vår.

    SvaraRadera