onsdag 10 december 2014

Röntga benet..

Jag ringde Evidensia igår.. Och de sa ungefär samma sak som jag misstänkte vilket var:

 • Islandshäst
 • Stentuffa, oömma hästar
 • Sparkskada
= Brutet griffelben


Så det blev till att åka från jobbet, ringa mamma för att jag ville ha henne med mig, hämta hästsläpet hemma, möta mamma i stallet (som då hade rusat från sin väninna, kastat sig i bilen och kört till mitt stall - puss på dig, mamma), ta in hästarna från hagen, lasta Brana och så köra till Evidensa.. 

Väl framme så fick vi först gå i gången, sedan trava. Hon visade en mycket liten hälta men det berodde nog mer på svullnaden än allt annat. Sedan ville veterinären tempa Brana (Ingela).. Hehe, DET var något Brana inte gillade.. Hon försökte kicka veterinären. Så veterinären föreslog tvångsspilta men där sa jag blankt nej.. Det blev brems istället och då gick det mycket bättre. 37.8 hade hon = ingen feber. 

Men eftersom benet var så svullet så blev det till att röntga direkt. Brana fick lite lugnande, alldeles för lite enligt mig för hon var klarvaken. In i röntgenrummet (fortfarande klarvaken Brana) så vi drog på en brems också.. 2 plåtar tagna, mamma höll i plåtarna, jag försökte få Brana att stå still och så snabbt som attan fota och sedan titta på plåtarna.. 

INGET BRUTET!! Wohooooo!!!!

Allt såg jättefint ut och hon var bara svullen.. Det var såå skönt att höra.  Brana fick dock en stelkrampspruta eftersom hon hade 2 sår efter tåbroddarna från den andra hästen som slog henne. Och ja, bremsen sattes på då.. 

Veterinären tittade lite på det andra bakbenet, det som har kotsenskideinflammationen, och sa att det såg jättefint ut men hon kunde inte kontrollera det mer än så då Brana markerade på det bakben med sparkskadan.. Men det lät positivt.. 

Och så slutklämmen från veterinären (alla veterinärer säger så nuförtiden om Brana och mig).. "Fortsätt göra exakt det du gör nu, det verkar fungera"..  

Sen var det bara att packa ihop allt igen, säga "hej då syns på onsdag" och åka hem. Väl hemma fick Brana stå i boxen några timmar medan jag och mamma åkte hem till mig och åt. lunch? middag?? Mat var det i alla fall.. 

Sen tillbaka till stallet, lägga ut hösilage i hagen och släppa ut hela bunten. Brana studsade omkring som en toka men insåg sedan att det fanns mat där ute i hagen och började äta. 

TACK BÄSTA MAMMA för att du kom och hjälpte till.. 

2 kommentarer:

 1. Sååååååå skönt att det inte var någon ny skada på ben eller så! :D

  SvaraRadera
 2. Vilken tur, å vad skönt att det inte var några skelettskador!!

  /Sus

  SvaraRadera