söndag 13 oktober 2024

Mkt häst och byggande

 Helg.. Ahh, underbara helg. Det var min helg vilket innebär att jag ensam tar hand om alla 13 hästar, släpper ut dem i respektive hagar, mockar åt de som vill, fodrar alla och tar in alla. Hela helgen. Men det tar inte så lång tid som man kan tro. En morgon med allt tar mig ungefär 2 timmar. En kväll tar ungefär 1 timme. Så totalt 6 timmar. Inte så hemskt lång tid tycker jag.

Men det var mer denna helg. Hagar skulle byggas om för att anpassas till hästar som behöver specialfoder, så det pysslade jag med under fredagskvällen. Lördagen fortsatte jag med det på morgonen. Red ut på morgonen gjorde jag också eftersom min häst inkl några andra skulle släppas ihop med en ny häst. Det är alltid lika intressant då min kille är väldigt tydlig med om han gillar eller inte gillar hästarna. Och den här nya gillade han inte!! Det var rätt hårt slagsmål så vi avbröt ungefär efter 1 minut.




Efter några timmar provade vi igen men då blev det ännu värre. Så nu går den nya hästen bredvid oss och så lär han få göra några veckor.

Jag byggde till en lunchhage också i vår hage och sedan mekade jag lite med ett gäng boxdörrar och fixade till sjukkhagen. Satte på en plåt på en boxdörr också där hästar verkar gilla att tugga på.  Skruvade upp lite krokar och annat också. 

Det var en lååång lördag, somnade rätt kvickt på kvällen

Söndagen släppte jag ut hästarna igen, fodrade, mockade, sopade och sedan åkte jag hem och njöt av en hemmadag. Kvällen tillbaka till stallet och in med alla hästar, fodra och lägga ut foder i hagarna. Sedan en härlig ridtur på ridvolten. Njöt av tystnaden i stallet, helt ensam - ibland är det underbart skönt.

Njöt en stund i stallet och åkte hem. Riktigt långa dagar, men härliga dagar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar