torsdag 3 augusti 2023

Mycket på gång

 Det är mycket nu. 

Jag skjutsade hem en häst som har stått hos oss - till hans nya hem nere i Småland. Jättefint ställe och där kommer han trivas bra med sin nya flickvän. Jag önskar honom, hans nya kompis och hans ägarfamilj stort lycka till i framtiden och vi ses nog lite då och då!

Dagen efter kom den nya hästen till vårt stall. En isabell (wohooo) som ska gå med flickorna. Just nu går han i en liten fålla inne hos damerna men kommer faktiskt släppas ut med damerna ikväll. Den ena damen är tyvärr skadad sedan tidigare och kommer gå i fålla tills hon mår bra igen. 

Jag och mamma har varit på Fonus och snackat begravning. Tungt men ändå bra kille där som var så lättsam han kunde för att det inte skulle bli alltför jobbigt. Det var allt från om han ska begravas i jord eller kremeras, vilka blommor, vilken kista, vilka blommor, om de ska stå för anmälning till berörda och ta emot att man kan komma, catering, sidenband. Sedan var det kläder på pappa.. Tack och lov hade jag lagt undan de kläder vi ansåg han skulle ha (inkl strumpor/kalsonger) så det var bara att ge till Fonusfolket. Syrran kommer få baka till begravningen - ingen catering här inte när man har en syster som kan baka så gott. 

Och så var det då bouppteckning. Det kan Fonus erbjuda och välja jurist som kan göra detta men ytterligare kostnad för oss. Nope - det kan jag göra anser jag så det ska jag attackera under nästa vecka. 

Jag städade också hemma hos mamma, tömde badrumsskåp, nattduksbord och garderober. Jag brukar gå in i "städläge" och stänga av alla känslor, vilket jag även gjorde för detta. Lite tufft men nu är alla privata intima grejer borta från huset. Mamma ska inte behöva se hans saker dag efter dag. 

Mina syskon gör också allt de kan med att hålla huset i fint skick, så de ska börja tömma alla snickarsaker i källare/garage samt göra utomhus vackert. 

Nu har jag semester i en vecka och ska kapa ved, vilket jag borde ha gjort i maj men det har hänt för mycket nu så jag har inte hunnit/orkat med.

Mina känslor går upp och ner hela tiden. Jag är glad/ledsen i omgångar men det är som det ska vara. Jag saknar honom så otroligt.. Min läromästare, min kunskapsbank, min pappa, mammas högra sida.. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar