onsdag 12 oktober 2022

Smart liten dam

 Vi har ett sto i en hage som får grovfoder 4 gånger i sin hage med hjälp av automater. Det är 2 lunchgrindar (en feed-x och en buffe-automat) och sedan är det en upphängning i träd med nätkasse som släpps ner till hästen med hjälp av feed-x automat. Så hästen får mat kl: 06, 12, 18, 24. 

Men det här lilla stoet är väääldigt smart, hon verkar dra i grindarna så krokarna på automaterna öppnas och på så sätt öppnas grindarna. Vi trodde först att automaterna var felinställda, sedan att stoet gick under trådar eller grind men nu har vi fått det bekräftat, hon biter på gummit på grinden och får kroken att släppa men jag tror även att den ena automaten (buffe-automaten) har något fel på tidsinställningen för den verkar öppnas lite närsom.

En sådan smart häst!! Men det är väl som det sägs: Hungriga individer blir uppfinningsrika när det gäller att få tag i mat. 

Tyvärr är det inte så bra att hästen äter upp nästan all mat på en gång så nu får uppfinnings-rikedomen och fantasin hos mig starta. För nu ska jag meka automater så att stoet inte kommer åt automaterna. Kommer bli väldigt intressant att se vem av oss som vinner, stoet eller jag ;-)

På bilden ses feed-x automaten som stoet har bitit i och slängt bort (!?).
Man ser även spiralgrinden till buffe-automaten, där hon då biter i gummit för att dra loss grinden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar