fredag 5 november 2021

Hopsläpp

 I helgen ska vi släppa ihop mina killar med vår nya stallkompis kille.. Lite spännande, lite läskigt och jag hoppas att Teo håller sig i skinnet. Han kan vara riktigt hemsk med nya hästar, jag har sett det två gånger. Han är en högrangad häst och har alltid varit sådan i alla formationer. Uppfödarna berättade att han som 2-årig hingst tog rang över samtliga i hingstflocken i åldrar 2-6 år. Så nog är han hög i rang alltid och säker på sig själv. 

Det han oftast gör är att han jagar hästen han vill ha bort. Jagar in hästen i ett hörn och sedan börjar den stenhårda behandlingen, han bits, sparkas och gör allt för att hästen ska ut ur hagen. Han gjorde det med förra stallkamratens häst, då fick Teo gå i egen hage vid sidan om i minst 5 månader, sedan fick de gå tillsammans och då fungerade det bra. Teo behandlade Solfari på samma sätt men där gick jag mellan och sa till på skarpen och det fungerade (!?!). 

Så nu håller jag tummarna att det blir ett odramatiskt hopsläpp då den nya hästen är ca 148cm hög, väldigt bitig i formen och enligt ägaren också högrangad. Jag själv kände att han var lekfull och sällskapssjuk men vi får se.. Bilder, rapport och sånt återkommer jag med efter hopsläpp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar