måndag 4 februari 2019

Djupsnö-motion

Behöver väl inte skriva att det var snöstorm i söndags? Eller storm och storm, snarare bara massa snö.
Tog min pålitliga Duster och körde till stallet på morgonen, inte plogat någonstans utan vi plöjde ett spår medan vi körde. Vid infarten till stallet så var det plogat (typ någongång men det hade snöat över) och där var det en snövall som vi var tvungna att stånga oss igenom. På med 4-hjulsdrift, satsa och WOFF/DUNK igenom.. Väl framme vid stalldörren fick man skotta sig till ytterdörren för att till slut, komma in i stallet.

Fodrade killarna inne och sedan ner till hagen med de två nya i lårhögt snödjup.. Hagen hade ju kraschat, för 3:e gången, då våra två små flockar verkar stöka en smula vid staketet, så jag byggde upp ett extra staket där de snackar som mest över trådarna. Jättekul i djupsnö, kyla och nu började det blåsa också.  Upp igen och så ta ner våra vanliga killar.. Japp, djupsnö-promenad igen då.

Väl inne i stallet så fixade jag med vatten i alla boxar, mockade klart det sista jag inte hann med då de åt frukosten.. Sedan bygga om automaten i boxarna mellan de två nya, nu delar de på en automat.
Sedan ner till hagen igen - woppie!! djupsnö-pulsande igen - och så bygga en lunchhage till de nya. Därefter väga lite hösilage för dagen, morgondagen och även dagen efter det.

Ge alla hästar lite lunch (jo, för nu var klockan 12) och som alltid - pulsa i djupsnön..

Liten mikropaus i fikarummet för att tina lite och Ida fick sin lunch.. Hon var väldigt nöjd över att få komma in i värmen..

Sedan ut igen och så rigga automater för kvällen, fixa insläppsmat i samtliga boxar och så börja sopa stallgången, städa upp allt skräp jag hade strött runt i hela stallet - maken till att vara stökig när man är ensam i stallet. Ingen var i stora stallet, ingen i stallet alls förutom jag och Ida.  Passade på att skotta lite utanför stalldörren igen..

Vid 15-tiden var jag klar med det mesta och då var det bara att pulsa ner i djupsnön igen till hagen för att upptäcka att en traktor hade snö-kanonat rent ridvolten.. Problemet var dock att kanonen har då besprutat hagen som våra hästar går i vilket har resulterat i att understa tråden är nedpackad i djup hårt packad snö, samt våra frigolitlock till vattnet, batteriet till aggregatet samt elkopplingen till stora hagen - jättekul.. Fick då börja gräva fram allting i den mycket djupa hårda snön, mycket roligt och intressant då jag inte riktigt visste var grejerna hade hamnat.

Till slut, fick alla killar komma upp till sin respektive box och så av med täcken, känna av alla hästar och så släcka, stänga och åka hem..

Hem.. tvättbrädeliknande bilväg (vad har plogaren pysslat med?!) och sedan...wohooo.. Jag måste skotta hela uppfarten då det var typ en halvmeter tung snö på min uppfart.. Skottade runt där i något som kändes som en evighet och så parkera, ta pick och pack in i huset och så tillbaka ut för att skotta gången till huset sedan gå till presenningsskjulet och rensa taket där från snö, hämta ved, sätta igång brasan, tända massa mysiga ljus, laga mat, duscha, tvätta och därefter kunde jag krascha i soffan.

Vilken otroligt härlig dag!! Tung, ja.. Slitsam, ja.. Men sånt härligt väder!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar